Construim apartamente și case în sudul Bucureștiului.
Rezultatele căutării

Se apropie ”Noua Casă 2022”

Adăugat de Luigi Iorga on 14 februarie 2022
0

Noua Casă de la Unik ResidenceÎn curând, toți doritorii de apartamente, indiferent de vârstă, pot aplica pentru acest program care reprezintă o facilitate pentru achiziția unui imobil cu destinația de locuință, prin contractarea de credite garantate de stat, prin intermediul Fondului de Garantare (FNGCIMM).

Noua Casă 2022

Și pentru anul în curs se fac demersuri finale pentru demararea programului guvernamental ”Noua Casă”, potrivit Ministerului Finanțelor, sursă citată de HotNews.ro. Mai precis, pe site-ul Ministerului Finanțelor se află în procedura de transparență decizională Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea H.G. nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului “Noua casă”.
Facilitatea principală constă în cuantumul avansului minim solicitat de băncile creditoare, respectiv de 5% din valoarea unui imobil cu un preț de până la 70.000 euro, în loc de minim 15% (pentru imobile mai scumpe sau în cazul creditelor de tip imobiliar-ipotecar). Cu siguranță că există și un sistem preferențial de calcul al dobânzii, respectiv dobândă variabilă, calculată în funcție de Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) la care se adaugă o marjă fixă de maxim 2%.  Condițiile de eligibilitate pentru acest program garantat de stat sunt detaliate în acest document PDF.

Noutăți Noua Casă 2022

Trebuie să înțelegem că un astfel de program guvernamental are un dublu scop: atât de sprijinire a clienților pieței imobiliare, cât și de susținere a dezvoltării proiectelor rezidențiale. Contextul, în care programul Noua Casă continuă, este definit de continuarea trendului crescător al prețurilor locuințelor, ținând cont atât de existența unei cereri susținute pe piață, dar și de factori conjuncturali, precum creșterea prețurilor materialelor de construcții, materiilor prime, inclusiv a manoperei.
Ca și noutate față de programele anterioare, fie că s-au numit ”Prima Casă” sau ”Noua Casă” (începând din 20 august 2020), pentru programul pentru anul 2022, cu un plafon alocat de 1,5 miliarde lei, se propune încheierea de polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor, potrivit normelor interne proprii ale băncilor finanțatoare, pe toată durata finanțării garantate.
Așteptăm cu interes demararea acestui program. Vă vom ține la curent!

Vă așteptăm să consultați și oferta noastră pentru locuințele care se încadrează la un avans de 5% prin programul Noua Casă, de tipul:

  • Garsoniere, cu o suprafață utilă totală de la 37 mp;
  • Apartamente 2 camere, tip Studio, cu prețuri de la 44.900 euro TVA inclus;
  • Apartamente de 2 camere, decomandate, cu prețuri maxime de 71.900 euro TVA și loc parcare incluse.

 

Compară ofertele