Construim apartamente și case în sudul Bucureștiului.
Rezultatele căutării
Adăugat de Luigi Iorga on 16 martie 2022
0

Unik Residence menține prețurile apartamentelor!

În contextul actual în care prețurile materiilor prime, materialelor și a manoperei cresc continuu pe piața construcțiilor, Unik Residence menține prețurile apartamentelor.

Cu toții, cumpărători de locuințe și dezvoltatori imobiliari, observăm în jurul nostru aspecte relevante pentru perioada ultimelor 6 luni:

 • creșterea inflației până la 8,53% în februarie 2022,
 • creșterea costurilor pentru banii împrumutați, datorată creșterii ROBOR la 3 luni, acum la 4,37%,
 • înăsprirea condițiilor de accesare a creditelor imobiliar-ipotecare,
 • creșterea substanțială a prețurilor carburanților la pompă, a energiei electrice și gazelor naturale,
 • creșterea costurilor cu asigurările RCA și CASCO (generate inclusiv de falimentul City Insurance)
 • starea de incertitudine din cauza situației actuale din Ucraina, precum și altele.

Credite bancare

În ceea ce privește obținerea creditelor imobiliar-ipotecare pentru achiziții de pe piața imobiliară, este important să reliefăm că băncile după ce au anunțat creșterea avansului la 25%, au venit cu precizări pentru „îndulcirea” acestei situații. Astfel se precizează că, începând cu 01 aprilie 2022, avansul minim rămâne de 25% doar pentru clienții băncilor care, la momentul depunerii aplicației pentru obținerea creditării, mai au o locuință în proprietate. Cei care aplică pentru credite ipotecare și care nu mai au o locuință în proprietate, pot contracta un astfel de credit cu un avans minim de 15%.

De asemenea, toate băncile primesc dosare în vederea analizei inițiale și aprobărilor interne pentru cei care doresc să achiziționeze o locuință nouă prin programul Noua Casă. Dosarele care trec de analiza băncilor vor putea fi transmise către obținerea garanției de stat, prin intermediul Fondului Național de Garantare a Creditelor (FNGCIMM), tot după data de 01 aprilie 2022. Detalii privind condițiile de eligibilitate pentru aplicare la un credit Noua Casă le puteți regăsi aici.

Specificitate piață imobiliară zona metropolitană București

Pe de altă parte, așa numita ”bulă a pieței imobiliare din România”, adică creșterea continuă a prețurilor imobilelor, are și alte motivații în afara celor menționate deja, cu referire la zona metropolitană București, precum:

 • ritm alert de creștere a prețurilor terenurilor,
 • schimbarea condițiilor de emitere a autorizațiilor de construcție în București,
 • costurile și termenele mari pentru definitivarea etapei de pregătire a începerii unei construcții (PUG, PUZ și/sau PUD) și altele.

Pe zona metropolitană, adiacentă Municipiului București, la nivelul dezvoltatorilor imobiliari și investitorilor se simte deja o precauție în continuarea investițiilor în tot acest context, prezentat mai sus. Printre motivații nu trebuie neglijată expunerea la riscuri crescute a investițiilor acestora având în vedere marjele reale de profit din ultima perioadă pe piața construcțiilor. Astfel, în zone adiacente municipiului București, bine-cunoscute pentru dezvoltarea imobiliară accentuată, există deja dezvoltatori imobiliari care au ”înghețat” proiectele lor imobiliare și rămân în așteptare.

Având în vedere și previziunile pentru piața imobiliară a anului 2022, se poate acredita ideea că, tot mai mult, dezvoltatorii imobiliari trebuie să identifice soluții strategice și de planificare a investițiilor în așa fel încât să crească continuu calitatea construcțiilor, în paralel cu menținerea unei bune profitabilități a activității economice. Asta înseamnă inclusiv aplicarea celor mai noi soluții constructive și de eficiență energetică pentru proiectele rezidențiale. Pe de altă parte, trebuie ținut cont de prețurile maxime ale imobilelor rezidențiale care pot fi suportate de către piață.

Unik Residence logo general

Datorită modului în care s-au planificat investițiile și resursele financiare și umane, Unik Residence este în măsură să mențină încă prețurile actuale pentru cele 3 proiecte aflate în derulare în acest an. Dezvoltarea noastră imobiliară se bazează pe o atitudine potrivită a managementului atât față de clienții finali, cumpărătorii, cât și față de colaboratorii noștri și față de membrii echipei noastre. Deviza rămâne aceeași:  ”Calitatea nu este niciodată un accident, ci întotdeauna este rezultatul unui efort investițional, de inteligență și respect față de cumpărători.”

Până la momentul de față, pentru proiectele Unik Residence aflate în lucru, s-au încheiat promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare în proporție de peste 50%.

Lansăm invitația de a vedea la fața locului proiectele aflate în curs de edificare! Rămâne ca, împreună, să identificăm cea mai bună variantă locativă pentru transpunerea în realitate a conceptului de ”acasă”, pentru voi!

Oferte Unik Residence

Tot aici puteți să consultați și oferta noastră pentru locuințele din Popești-Leordeni care se încadrează la un avans minim de doar 5% prin programul Noua Casă, de tipul:

 • Apartamente 2 camere, tip Studio, cu prețuri de la 53.240 fără TVA;
 • Apartamente de 2 camere, decomandate, cu prețuri de la 61.430 fără TVA.

De asemenea, mai avem câteva disponibilități, pentru achiziție prin credit imobiliar-ipotecar, pentru apartamente de 3 camere pe strada Biruinței cu prețuri de la 89.430 euro fără TVA, precum și case individuale construite în Comuna Berceni, Ilfov, la prețul de 139.900 euro fără TVA.

Compară ofertele